Радіодиктант національної єдності.

2015-11-09

/Files/images/IMG_20151109_111118.jpg

Дев’ятого листопада Україна відзначає День української писемності та мови. За православним календарем - це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

Цього дня Українське радіо проводить Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Цей диктант уже п’ятнадцятий рік поспіль збирає тисячі українців як в Україні, так і за кордоном, демонструючи солідарність тих, хто любить і шанує рідне слово і мову.

Ця акція – це не лише перевірка знань української мови, а й заохочення до її вживання, популяризації, захисту і сприяння розвитку.

Сьогодні, об одинадцятій годині, сімнадцять учнів восьмого та дев’ятого класів Олексіївської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів долучилися до написання п’ятнадцятого радіодиктанту національної єдності. Разом з дітьми диктант писали вчителі української мови та директор школи.

По завершенню діти розповіли, що дуже хвилювалися, що, місцями, їм було важко, а деколи, просто доводилося покладатися на інтуїцію або везіння. Але всі залишилися задоволеними, відчули єдність з тисячами українців, як в нашій державі, так і закордоном, а також запевнили, що наступного року обов’язково візьмуть участь у акції.

Кiлькiсть переглядiв: 167

Коментарi